Im mniej cię co dzień, miodzie, tym mi smakujesz słodziej – pisał Adam Mickiewicz w Panu Tadeuszu. Z wieszczem narodowym nie wypada się nie zgodzić, zwłaszcza że miód pitny – szlachecki trunek, ukochany przez Piastów, po dziś dzień kusi aromatem i smakiem. Ale jak po miód to tylko po ten z Puszczy Białowieskiej! Na przedpolach Krainy Żubra, w miejscowości Saki można odnaleźć prawdziwy skarb natury – Miód Pitny Podlaski. Przygotowywany według dawnych receptur, z darów natury. Kuszący bukietem smaków, niezwykle aromatyczny. To idealny prezent! Także wspomnienia z letnich, puszczańskich przygód z lampką miodu będą smakować o wiele lepiej… Zapraszamy do Miodosytni w Sakach.
Miód Pitny Podlaski powstaje w gospodarstwie ekologicznym, w którym działa obecnie jedyna na Podlasiu wytwórnia miodów pitnych. Miody pitne z Miodosytni Podlaskiej wytwarzane są według wielowiekowych tradycji i receptur z naturalnego miodu pszczelego oraz tłoczonych na miejscu soków owocowych. Skusi Was oryginalny smak, sprawdzone receptury – w regionie Puszczy Białowieskiej staropolskie tradycje mają się nad wyraz dobrze! Przekonajcie się sami.
17-250 Kleszczele
Niezapomniane Smaki to nie tylko wspólny znak, który nas łączy, ale przede wszystkim zamiłowanie i szacunek do miejsca, gdzie wspólnie mieszkamy i pracujemy. Jesteśmy grupą zaprzyjaźnionych producentów rolnych/rolników, prowadzących swoje gospodarstwa w najpiękniejszym i mało znanym regionie – Podlasiu. To właśnie tu, w otoczeniu lasów i pól pomiędzy Bugiem a Narwią, w domowym zaciszu tworzymy produkty najwyższej jakości, wytwarzane w oparciu o tradycyjne metody.
Żyjąc w dzisiejszym świecie powracamy do tradycji, produkujemy żywność bez dodatków chemicznych i konserwantów, i tym chcielibyśmy się z Wami podzielić.
W naszych produktach odnajdziecie pasję tworzenia, bezkompromisową świeżość, tradycję i nowoczesność, a wszystko to okraszone niezapomnianym smakiem wiejskiej spiżarni.
Współpraca i wynikające z tego wzajemne wsparcie dało możliwość realizacji naszych marzeń. Dzięki temu możemy zaoferować państwu: nabiał z mleka koziego i krowiego, wiejskie jaja kurze i przepiórcze, olej słonecznikowy, mięso wołowe i wędliny.
Sery i produkty mleczne z mleka koziego i krowiego od zwierząt wypasanych na terenie Podlaskiego w sposób tradycyjny, pastwiskowy. Twarogi, twarożki i jogurty z owocami i bez, mleko pełne, ser dojrzewający – produkowane są w serowarni mieszczącej się w niewielkim monasterze w Sakach.
Tel. 511 054 643
Klasztor pw. św. Dymitra Sołuńskiego w Sakach
Saki 54, 17-250 Kleszczele
fb: Niezapomniane Smaki
niezapomniane-smaki.pl – Niezapomniane smaki
Tradycyjny twaróg, masło, serek podpuszczkowy z mleka pochodzącego od krów z własnej hodowli.
fb: Cicha Polanka